این روزها پسوند هوشمند به انتهای نام
بیشتر ابزارهای ساخته شده توسط بشر در حال اضافه شدن است.از گوشی و ساعت و دستبند گرفته تا یخچال و تلویزون و خودرو ! خب طبیعی است هرجا سیستم
های هوشمند کامپیوتری متصل به شبکه باشد هکر ها هم هستند.در واقع حوزه فعالیت هکر
ها در سال های اخیر بسیار گسترش یافته و به نوعی می توان ردپایی این افراد را در
بسیاری از حوزه ها مشاهده کرد
جدیدترین حوزه فعالیت هکرها ، خودروهای هوشمند است.کاری که اگر چند سال پیش کسی ادعای آن را می کرد وی را به زیاده گویی متهم می کردند.امروزه با ورود تکنولوژی های نوین به صنعت خودروسازی و تمایل خودروسازان به استفاده از سیستم های نیمه خودکار و یا تمام خودکار برای کنترل اتومبیل ها، این راه برای هکرها باز شده است تا با نفوذ به این سیستم ها، کنترل خودروهای هوشمند را در دست بگیرند.
اخیرا دو مهندس نرم افزار به نام های چارلی میلر و کریس والاسک توانسته اند اتومبیل جیپ چروکی (Jeep Cherokee) را هک کرده و آن را تحت کنترل در آورند. این دو محقق نشان دادند که تا چه اندازه سیستم رابط سرگرمی فیات موسوم به Uconnect می تواند در برابر نفوذ هکرها آسیب پذیر باشد و دسترسی آنها به اتومبیل را آسانتر کند.
آنها در ادامه عنوان کردند هر فردی که به دانش نرم افزاری تسلط داشته باشد می تواند با دسترسی به آدرس IP خودرو، به این سیستم نفوذ کرده و از طریق لپ تاپ خود کنترل برخی قسمت های خودرو را در دست بگیرد و دستوراتی را برای کم یا زیاد کردن صدای رادیو، حرکت برف پاک کن ها و نمایش تصویری خاص بر روی نمایشگر LED تعبیه شده بر روی داشبورد خودرو صادر کنند.
اما تمام ماجرا به اینجا ختم نمی شود. این مهندسان توانستند علاوه بر موارد فوق، با نفوذ گسترده تر به این سیستم، کنترل موتور اتومبیل را نیز در دست بگیرند و آن را در سرعت پایین خاموش و متوقف کنند. همچنین سیستم هوشمند پارک خودروی اتومبیل جیپ کروکی نیز که بسیار آسیب پذیر بود توسط این گروه هک شد.
میلر و والاسک، مشکلات مرتبط با میزان آسیب پذیری سیستم Uconnect را به شرکت فیات گزارش داده اند و این کمپانی اعلام کرده که به زودی با عرضه یک پچ (Patch) جدید، این مشکلات و حفره های امنیتی برطرف خواهد شد.
این دو، در ادامه یادآور شدند که شرکت های فعال در صنعت خودروسازی می بایست در مرحله اول، امنیت و میزان نفوذپذیری سیستم هایی را که قصد دارند در اتومبیل های نسل آینده خود بکار گیرند در نظر داشته باشند. این روزها، هکرها در تلاشند تا با روش های مختلف به حریم شخصی افراد نفوذ پیدا کنند و سیستم های هوشمندی که بدون در نظر گرفتن موارد امنیتی بر روی اتومبیل ها نصب می شوند می توانند آنها را به اهدافشان نزدیک تر کنند.
نباید این نکته را فراموش کرد که ورود هکرها به این حوزه بسیار خطرناک تر از موارد رایج پیشین می باشد ، چرا که کنترل یک کامپیوتر شخصی در بد ترین حالت به ضرر و زیان مالی ختم خواهد شد در حالی که خرابکاری های سایبری در حوزه خودرو علاوه بر ضرر و زیان مالی می تواند صدمات جانی نیز در بر داشته باشد.